Navigatie

Gecertificeerde bijenwas

Stadsimkerij Pro-Polis levert zuivere gecertificeerde waswafels. Hiervoor werd er een project opgezet met zo’n 430 Ethiopische imkers waardoor er een win-win situatie ontstaat: de imkers in het Zuiden krijgen de nodige ondersteuning en eerlijke prijzen voor hun producten, de Belgische imkers kunnen rekenen op zeer kwalitatieve waswafels die door een onderzoekslabo werden getest.

Stadsimkerij Pro-Polis hecht veel belang aan de kwaliteit van haar producten en dus ook aan de kwaliteit van de waswafels (kunstraat) die ze verkoopt.

De laatste tijd werden vele imkers geconfronteerd met vervuild kunstraat. Om hier een antwoord op te bieden, heeft onze imkerij een samenwerking opgezet met een organisatie die zo’n 430 Ethiopische imkers verenigt. Deze imkers zijn actief in een gebied waar er niet aan intensieve landbouw wordt gedaan en waardoor de geoogste bijenwas zeer zuiver is. Momenteel werken we zeer hard aan een BIO-certificatie voor deze bijenwas.

Het project bestaat erin dat de imkers in Ethiopië de nodige ondersteuning krijgen om hun imkerij te professionaliseren. Hierdoor kunnen zij meer honing en bijenwas oogsten waardoor hun inkomen stijgt. Voor dit opleidingstraject werken we samen met Nemec VZW, die reeds veel ervaring heeft in het opzetten van binnen- en buitenlandse imkeropleidingen.

Stadsimkerij Pro-Polis engageert zich om de bijenwas van deze imkers aan eerlijke prijzen aan te kopen. Voor de aankoop van deze zuivere bijenwas genieten we de financiële steun van het Participatiefonds van de provincie Antwerpen en Trividend, omwille van het sociaal en duurzaam karakter van dit project.

Voor de logistieke afhandeling van de stock en webshop www.pro-polis.be werken we  samen met ECOkoeriers (ecologische vervoerders) en het sociale economiebedrijf WerKans. Op die manier wil Pro-Polis niet alleen duurzaam ondernemen, maar ook op een sociale manier, met een sterke Noord-Zuid binding.

Alle bijenwas wordt onderzocht op pesticiden en vervalsing. De resultaten worden uiteraard steeds ter beschikking gesteld aan onze klanten.

i.s.m.

 

Aanbieding

Oxaalzuurverdamper - complete set € 205,00 € 195,00

Openingsuren

Imkerij / Winkel:
Woensdag: 14u - 18u
Vrijdag: 9u - 13u, 14 - 18u
Zaterdag: 9u - 13u

Afhaalpunt webshop:
Maandag: 9u - 17u
Dinsdag:  9u - 17u
Woensdag:  9u - 17u
Donderdag: 9u - 17u
Vrijdag: 9u - 17u

Gesloten op feestdagen!

© 2015 - 2018 Pro-Polis | sitemap | rss