Navigatie

AZ-bijenkasten

De AZ-bijenkast is van oorsprong een Sloveense bijenkast, ontworpen door Anton Znidarsic,  die het mogelijk maakt om langs achteren aan je bijen te werken. Al meer dan 100 jaar wordt deze kast in Slovenië gebruikt. De vele gekleurde bijenhuizen behoren ondertussen tot het culturele erfgoed van dit land.

Het succes van deze bijenkast ligt in zijn eindeloze voordelen. Alles is reeds aanwezig en de imker hoeft dus niet met extra rompen en dergelijke te zeulen. Doordat je langs achteren aan de bijen kan werken, hoef je dus ook niet steeds die loodzware honinghoogsels op te tillen. Eens geïnstalleerd is het dus zeer aangenaam werken, zeker voor je rug! Deze kasten nemen ook veel minder plaats in en zijn stapelbaar. Indien je deze kasten verwerkt in bijvoorbeeld een tuinhuis of bijenhuis, zit de imker ook steeds uit de zon of regen.

Ook voor de bijen zijn er tal van voordelen: De dubbelwandige voorkant zorgt ervoor dat de bijen veel minder onderhevig zijn aan warmte- of koudeverschillen. Doordat de bijenkasten op en tegen elkaar gestapeld zijn, houden de bijen in de winter elkaar ook warm, wat voor een betere ontwikkeling in de winter zorgt. En doordat je langs achteren werkt, hoef je het bijennest ook niet steeds 'open te breken', wat voor veel minder stress bij de bijen zorgt.

In 2018 organiseren we verschillende infosessies over hoe je met deze kast kan werken. Houd onze eventkalender op onze facebookpagina dus zeker in het oog!

Voor meer informatie of een bijenhuis op maat, contacteer ons via het contactformulier!

Aanbieding

Imkerset € 100,20 € 95,00

Openingsuren

Imkerij / Winkel:
Woensdag: 14u - 18u
Vrijdag: 9u - 13u, 14 - 18u
Zaterdag: 9u - 13u

Afhaalpunt webshop:
Maandag: 9u - 17u
Dinsdag:  9u - 17u
Woensdag:  9u - 17u
Donderdag: 9u - 17u
Vrijdag: 9u - 17u

Gesloten op feestdagen!

© 2015 - 2018 Pro-Polis | sitemap | rss