Navigatie

Bijen in de stad?

Bijen hebben het moeilijk, dat weten we allemaal. Grote monoculturen (het verbouwen van één enkel gewas), pesticiden en de varroamijt zijn nefast voor bijen. Binnen de Europese Unie hebben de Belgische bijen zelfs het minste kans om te overleven.

Stadsimkerij Pro-Polis wil hier iets aan doen door bijenkasten in verstedelijkt gebied te plaatsen. Ja, bijen doen het beter in een stedelijke omgeving dan op het platteland. De vele tuinen en parken zorgen voor een grote diversiteit aan voedsel voor deze bestuivers. Bovendien mogen overheden sinds 2015 geen pesticiden meer gebruiken voor het onderhoud van openbaar domein. Steden zijn dus een ideale habitat voor bijen geworden! Duimen maar dat dat zo blijft!

We zijn maar al te blij dat ook bedrijven hun steentje willen bijdragen aan een betere habitat voor de bijen. Niet alleen plaatsen we er bijenkasten, we vragen ook een concreet engagement van het bedrijf in kwestie om op een ecologischere wijze te werken.

Momenteel staan onze stadsbijen bij:

- Theaterhuis arsenaal/Lazarus Mechelen

- Bio Planet Mechelen

- SPAR Merckx voeding

- Joker reizen

- Brouwerij Het Anker

- Qualiphar (Bornem)

- ODTH CityHub (Mechelen)

We besteden de grootste zorg aan deze bijenkolonies en werken hiervoor samen met andere lokale imkers. Wil jouw bedrijf ook gastheer zijn voor een bijenkolonie? Contacteer ons via het contactformulier!

Aanbieding

Openingsuren:

Woensdag: 14:00 - 20:00

Zaterdag: 10:00 - 14:00

Webshop: 24/7 open!

© 2015 - 2017 Pro-Polis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel